Вземи Безплатно Продуктов каталог!

Catalog

Можете да поръчате печатна версия на каталога или да свалите .PDF версия тук

Как да създадем детска площадка в градината?

Lars Laj garden playground

Стъпка 1: Местоположение на детската площадка

 

Кое е най-доброто място за инсталиране на детска площадка в градината? Ако планирате детска площадка, трябва да вземете предвид няколко фактора:

 

Сенчесто място:
За да предпазите децата си от парещото слънце през лятото, добре е да разположите детската площадка под дървета (като не забравяте обаче да запазите подходящо разстояние от клоните) или под сенници.

 

Близост до къщата:
Безопасно е да разположите детската площадка далеч от портата или гаража и в същото време - в полезрението на родителите (например близо до терасата или прозореца на кухнята), за да държите под око малките деца.

 

Растения:
Струва си да се разгледа детска зона за игра не само като място, където се намира оборудването за игра, но по-цялостно като пространство, където децата ще прекарват времето си, ще се развиват, ще откриват света и ще се отпускат. Затова нека създадем и обкръжаващата уютна детска площадка:

  • растения: нека засадим ядлива, неотровна зеленина и шарени цветя, които ще привличат пеперуди.
  • градина: ако обичаме сами да обработваме градината, нека да внушим тази страст на нашите деца. Нека им помогнем да направят своя собствена зеленчукова градина (в нашето предложение ще намерите специално проектирана зеленчукова градина или дървени саксии) или цветно леха.
  • ограда: ако детската площадка е близо до оградата на двора, по-добре е да я скриете зад ограда или растения (жив плет, дървета, храсти), за да осигурите поверителността на децата и да ги предпазите от шум и изпарения.

 Lars Laj garden playground

 

Стъпка 2: Размерите на градината

 

Изборът на оборудване за градинска площадка зависи от размера на бъдещата детска площадка за игра. Оборудването за игра трябва да бъде инсталирано на достатъчно разстояние едно от друго, за да могат децата да ги използват безопасно, напр. при плъзгане по пързалката те не се натъкват на своите братя и сестри, които се люлеят на люлката.


Можем да организираме многофункционална и забавна детска площадка дори за най-малката градинска площ. Свържете се с нас и ние ще изготвим офертата, която ще отговори на вашите нужди!


 

Стъпка 3: Материали за детска площадка

 

Детска площадка в градината е инвестиция за години напред! Вместо да избирате оборудване за детски площадки, изработени от нетрайни материали, които се износват след един сезон, струва си да помислите за закупуване на висококачествена детска площадка от масивна дървесина, която ще продължи години и която ще се използва не само от нашите деца, но също от нашите внуци в бъдеще. Детските площадки на Lars Laj са направени от дърво от лиственица и дърво от бяла акация, които са особено устойчиви на атмосферни условия.

 

 Lars Laj garden playground

 

Стъпка 4: Стилът на детските площадки

 

Детската площадка трябва да бъде естетически съобразена с околността. Проектирана ли е вашата градина в класически, елегантен стил или може би е минималистична и модерна? В нашето предложение ще намерите оборудване за детски площадки, което напълно ще отговаря на стила на вашата градина. Lars Laj предлага естествени съоръжения от бяла акациякласически детски площадки от лиственица, както и модерно оборудване за игра от метал!

Нещо повече, нашите детски площадки се предлагат не само в стандартната цветна версия (енергични оражеви, сини и червени), но и в нова, пастелна версия. Нежните цветове на маслини, сиво-розово или синьо перфектно ще съответстват на цветята и зеленината във вашата градина.

 

 Lars Laj garden playground

 

Стъпка 5: Оборудване за градинска площадка

 

Какви видове съоръжения за игра са най-подходящи за градини?

 

Комплекти за игра с пясък и вода

 

Пясъчникът е абсолютно задължителен за всяка детска площадка. Малките деца обичат да играят с пясък и нещо повече, това е дейност, която подпомага развитието на сензориката, двигателните умения и въображението. Предлагаме готови пясъчници от лиственица или акациево дърво. Предлагаме и различни видове дървени кантове, от които можем да изработим по поръчка пясъчник. Дървените комплекти за игра с маса, кран и кофа също са фантастично решение за създаване на малка фабрика за пясък!

 

Lars Laj garden playground
 

 

Многофункционални комплекти за игра

 

Децата над 3-годишна възраст обожават оборудването на площадка със стълби и стени за катерене, на които могат да играят безопасно и да развиват физически и двигателни умения. Освен много възможности за катерене, нашите многофункционални съоръжения могат да бъдат оборудвани и с пързалки: както с класически, така и с усукани пързалки, което ще донесе допълнително забавление!

 

Lars Laj garden playground

 

Люлки и рокери

 

Друга класика на детската площадка е люлка и клатушка! Люлките и пружинните клатушки не само гарантират забавление но имат и успокояващ ефект върху децата. Освен това люлката стимулира чувството за баланс.

Имаме голям избор от люлки! В зависимост от предпочитанията и възрастта на вашите деца, ние можем да изберем специална седалка за най-малките над 1 годинка, класическа плоска седалка, гума или нашият бестселър - седалка „Птиче гнездо“, на която няколко деца могат да се люлеят едновременно.

 

Lars Laj garden playground

 

Игрални къщи

 

Дървена къща е функционално, естетично и вдъхновяващо оборудване за детска площадка за градината. И тук също имаме много възможности: от обикновени  дървени къщички до по-функционални къщички за игра с пясъчник.

 

Lars Laj garden playground  

 

Тематични площадки

 

Мечтае ли вашето дете за малък замък в градината? Това не е проблем - нашата оферта включва много тематични детски площадки: замъци, малки дворци, магазини, оборудване за катерене с тематична джунгла и много други!

 

Lars Laj garden playground  

 

Спорт

 

Градината е идеалното място за ежедневно изпълнение на упражнения. Във нея могат да се инсталират фитнес уреди за открито, съоръжения за баланс, врати за мини футбол, баскетболен кош, маса за джаги или тенис, което ще насърчи  децата (и възрастните също) да тренират и играят заедно.

 

Lars Laj garden playground  

 

Стъпка 6: Безопасна повърхност

 

За да осигурите безопасна игра на вашите деца, оборудването на детската площадка трябва да бъде инсталирано на безопасна повърхност: в зависимост от височината на съоръжението, тя може да бъде трева, чакъл или пясък. Ако имате съмнения дали повърхността на вашата градина е подходяща за инсталиране на люлка или детска площадка с пързалка, моля, свържете се с нашия отдел по продажби. Нашите специалисти ще ви помогнат да изберете правилното оборудване за детски площадки.

 

Стъпка 7: Рекреационно пространство

 

Да не забравяме и за създаването на уютно място за отдих и отдих за цялото семейство. Заслони за пикник, дървени навеси с пейки и скара, дървени пейки и маси, хамаци  - това са само няколко вдъхновения как да подредите кът за релакс във вашата градина.

 

 Lars Laj garden playground
Lars Laj garden playground