Вземи Безплатно Продуктов каталог!

Catalog

Можете да поръчате печатна версия на каталога или да свалите .PDF версия тук

Детска площадка за кучета

 

Модерни обръчи и скокове, балансиране прави, наклонени и точкови, слалом барове и тунели са нашите предложения за ефективно обучение за нашите малки приятели. Кучетата никога няма да скучаят с Ларс Лай!



Ето нашите съвети за създаване на идеалното пространство за игра и развитие за нашите четириноги приятели:

1. Брой устройства, адаптирани към размера на вашия терен

Когато проектирате пространството за бягане с кучета, трябва да се помни, че броят на оборудването, което може да бъде поставено в него, зависи от размера на площта, с която разполагаме. Кучетата трябва да имат достатъчно място за бягане и оборудването не трябва да се припокрива, така че да бъдат достъпни и да могат да се използват свободно.


НАШИЯТ СЪВЕТ

Ако имате малко пространство, изберете едно от устройствата от всяка категория. Например едно тренировъчно съоръжение за скачане, една балансираща греда и тунел.


 

2. Детска площадка за кучета не е свързана само с устройства за обучение

В допълнение към комплекта устройства, паркът трябва да включва:

-място за почивка на собствениците,
-улични мебели, необходими за поддържане на чистота,
-отделно място за кучешка тоалетна.


НАШИЯТ СЪВЕТ

Нашата оферта включва богат избор от улични мебели: кошчета за почистване след домашни любимци, както и пейки и маси за почивка на собствениците. Вижте тук.


 

3. Избор на подходящи устройства

Ние можем да ви помогнем да изберете правилното оборудване за проектиране на фантастична площадка за кучета. По-долу е нашата идея за разположение на терена за упражнения с куче! Вижте го и се вдъхновете!

 


1. Тунел за ловкост

По-скоро е най-лесното препятствие, така че е добра отправна точка. Кучето трябва да тича с пълна скорост до входа на тунела, след това да премине през него и да излезе бързо.

2. КОМПЛЕКТ ЗА СКОКОВЕ

Кучетата обичат да скачат по природа! В зависимост от височината и способностите на вашето куче можете да изберете една от трите различни височини, които да тренирате. Моля, обърнете внимание, че както пред, така и след препятствието трябва да има достатъчно място за стартиране и завършване на скока.

3. ПЛАТФОРМИ МИНИ СТЪПКИ

За правилното изпълнение на упражнението кучето трябва да стъпи или да скочи на стъпалото. Стъпалата имат различна височина. Това упражнение е чудесно за подобряване на двигателната координация на кучето.

   

 

4. ВИСОКИ ПРЕПЯТСТВИЯ

За преодоляване на препятствието, кучето трябва да прескача бариерите една по една. Изпълнението се осъществява по време на бягане.

5. РАМКА / ГРЕДА ЗА ХОДЕНЕ

Кучето може да ходи или да тича нагоре по рампата, след това по хоризонталата на гредата и надолу по другата й страна. По същия начин, както при рампа с рамка, долните зони на рампата са „контактни зони“, които кучето трябва да докосне с лапа, преди да тича нагоре или надолу, за да изпълни задачата за гъвкавост.

6. МИНИ СКОКОВЕ ЗА ЛОВКОСТ

За да се преодолее препятствието, кучето трябва да прескача летвите една по една. Изпълнява се по време на бягане.

7. БАЛАНСИРАЩА ЛЮЛКА

Кучето може да върви или да се движи нагоре по люлката, да се придвижва, докато повърхността се наклони към другия край. Долните области на клатушката са „зони за контакт“, които кучето трябва да докосне с лапа, преди да тича нагоре или надолу, за да изпълни задачата за ловкост.



8. СТЪЛБОВЕ ЗА ЗАОБИКАЛЯНЕ

Кучето упражнява ловкостта си, преминавайки стълбовете на зиг-заг с висока скорост.


9. А-РАМПА

Кучето може да върви или да изтича до върха на рампата и да се спусне от другата страна.

10. ДВОЕН ОБРЪЧ ЗА СКОКОВЕ

Кучето трябва да преминава обръчките, без да ги докосва. Обучението трябва да започне с по-ниския обръч.


НАШИЯТ СЪВЕТ

Повече вдъхновение за това как да проектирате функционална площадка с елементи за ловкост на кучета може да намерите и в нашия раздел с "реализирани проекти".



Нека помним, че създаването на парк за кучета ще предостави на домашните любимци от района чудесно място за забавление, а собствениците им - интересна алтернатива на прекарването на свободното време. Паркът за пъргавина също е възможност за развитието на нашия домашен любимец на много нива.

Ползи от упражненията на оборудване за пъргавина включват:


- Подобряване на физическата активност както на кучето, така и на човека;
- Подобряване на уменията на кучето - слушане, запомняне, комбиниране на факти;
- Общо подобряване на здравословното състояние (упражнения на открито, с много повторения и интензивно движение между устройствата могат да бъдат чудесна форма на обучение);
- Подпомагане на двигателната координация на кучето;
- Изграждане на отношения между собственика и кучето;
- Упражняване на умения за концентрация (особено когато наблизо има други кучета);
- Укрепване на социалните връзки, както от кучето, така и от човека.

 

Също така ще ви помогнем да проектирате съоръжения за спасителни кучета. Нашите продукти могат да се използват за центрове за обучение на кучета.


Свържете се с нас и заедно ще създадем вашето мечтано кучешко трасе!